Vorige week kreeg ik een mailtje van de tandarts. Ik was al een jaar niet meer geweest voor een controle omdat de tandarts dit voorjaar ineens gesloten was en ik tegen de tijd dat ik daar aan dacht pas in augustus terecht kon.

In de mail van de tandarts stond een hele rits vragen. Als je op één van deze vragen ‘ja’ zou antwoorden mocht je de afspraak kosteloos annuleren. Niets bijzonders. Behalve deze vraag:

Is uw reuk of smaak vermogen afwezig?

Ehm. Ja. Die is afwezig. Mijn reukvermogen is al jaaaaren afwezig. Mag ik nu nooit meer naar de tandarts? Ik ga er maar vanuit dat ze met deze vraag een woordje zijn vergeten. Plotseling. Dat is wel een keyword in deze coronatijd. Ben je chronisch verkouden of plotseling? Is je reukvermogen altijd afwezig of nu plotseling? Moet je elke ochtend bij het ontwaken niezen of krijg je vandaag plotseling een niesaanval?

Ik ben dus toch maar naar de tandarts geweest. Om nou mijn anosmie als smoes te gebruiken om nooit meer naar de tandarts te gaan leek me iets te erg. Overigens was alles prima. Geen gaatjes. Ik kan er weer een half jaar tegen aan, of een jaar als de tandartsen weer dicht moeten in het voorjaar van 2021.

Nooit meer naar de tandarts
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.