Stel je voor dat je moest kiezen. Je zou één van je zintuigen niet meer kunnen gebruiken. Zien, horen, ruiken, proeven, tast. Wat zou jij dan kiezen?

Pas schreef ik dat ik niet kan ruiken. Van de vijf zintuigen is dit misschien wel de minst erge om te moeten missen. Hier zijn 7 voordelen van niet kunnen ruiken:

  1. Hoewel ik scheten van anderen wel hoor, ruik ik ze niet. Dat schijnt bij sommige mensen wel een opluchting te zijn. En laatst zat er een hond naast mij die enorme last had van gasvorming. Ik kon er rustig naast blijven zitten terwijl vriendinnen aan de andere kant van de kamer gingen zitten.
  2. Rijden door een landelijk gebied kan gewoon met ramen open. Weilanden die net bemest zijn, een fabriek die kadavers verwerkt. Ik heb nergens last van.
  3. Zonder problemen rijd ik langs de bakker, de snoepwinkel en de oliebollenkraam. De geur is geen verleiding voor mij. Dat is nog eens goed voor je gewicht!
  4. In het gezelschap van groepen mensen word ik niet overprikkeld of afgeleid door alle verschillende geurtjes die mensen bij zich dragen.
  5. Voor mij is iedere persoon gelijk. Of iemand nu wel/niet zijn tanden heeft gepoetst. Al 4 weken geen douche heeft gezien of in een week een bus deo leeg spuit. Het maakt mij niet veel uit.
  6. Luiers verwisselen, vuilnis weggooien, kots opruimen, hondenpoep van schoenen verwijderen. Hoewel het er vies uit ziet is het niet een heel naar klusje voor mij.
  7. Ik heb geen afzuigkap. Toch kan ik pannenkoeken bakken, spruitjes koken, popcorn poppen en zelfs gourmetten zonder dat ik dat de volgende dag ruik.
Anosmie: waarom ik soms blij ben dat ik niets ruik
Waarom ik soms blij ben dat ik niets ruik..
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.