Op maandagochtend werk ik vaak even voor school. Doordat ik op mijn werkdagen snel naar huis ga heb ik nog werktijd over die ik maandagochtend kan gebruiken voor alle administratie. Zo aan het einde van het jaar is er een hoop wat moet gebeuren. De rapporten, overdrachtsformulieren, groepsplannen voor volgend jaar. Ook is dit de dag om een mijn mail te checken.

Vorige week bedacht onze stichting dat het tijd was voor een nieuw e-mailadres. Een mailadres met een aparte constructie. Niet langer is de mail bereikbaar via outlook, nee nu gaat het via onze digitale werkomgeving.

Nieuwe emailadressen geven altijd een hoop werk. Alle websites waar ik op moet inloggen voor school (dat zijn er ongeveer 20) moeten weten dat ik een nieuw emailadres heb. Een mooi klusje voor maandagochtend om de mailadressen te veranderen en te verifiëren.

Maar toen bleek vanochtend dat onze digitale werkomgeving een storing heeft. En omdat onze digitale werkomgeving tegenwoordig een monopoliepositie heeft kan ik dus helemaal niets. Ik kan geen mail checken, ik kan geen mailadressen veranderen (want dan moet ik de mail weer verifiëren, en dat lukt dus niet). Ik kan niet in ons leerlingvolgsysteem om de groepsplannen te maken, ik kan niet op sharepoint om de rapporten in te vullen. Ieder kwartier check ik even of ik er al in kan. Maar helaas pindakaas het is waarschijnlijk een megastoring, dus ik kom nergens in. Dan maar een boek lezen in het zonnetje op het balkon. Hopelijk kan ik me een beetje concentreren ondanks dit onrustige gevoel dat ik graag mijn lijstje af wil maken voordat het vakantie wordt!

Thuiswerken en monopoly

Eén gedachte over “Thuiswerken en monopoly

  • 1 augustus 2020 om 07:42
    Permalink

    Onze peuter wordt na de zomervakantie kleuter ;-). De afgelopen dagen veel op je blog gelezen. Dankjewel voor de informatie, een inkijkje en je verhalen. Geniet van je welverdiende vakantie. Ik snuffel nog even door.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.