Toen ik thuis kwam te zitten had ik vooral behoefte aan rust. Geen mensen om me heen, geen druk, geen stress. Winkelen was wel het laatste wat ik wilde doen. Toch zijn er een aantal dingen die ik heb aangeschaft om mijn leven aangenamer te maken en stappen te maken om uit mijn burn-out te komen. Voor de meeste dingen hoefde ik gelukkig niet naar de stad.

Burn-out: 5 dingen die ik kocht

Noise cancelling koptelefoon

Een noise cancelling koptelefoon zorgt ervoor dat je storende omgevingsgeluiden niet meer hoort. Het apparaat produceert een antigeluid waardoor je minder last hebt van geluiden in de omgeving. Toen ik van deze techniek hoorde heb ik wel even een paar dagen nagedacht of dit wat voor mij zou zijn. Een goede noise cancelling koptelefoon kost wel een paar honderd euro. Na het lezen van wat recensies heb ik de gok toch maar gewaagd. En de koptelefoon is iedere euro waard. Op momenten dat mijn buren veel lawaai maken kan ik mezelf afsluiten door deze koptelefoon op te zetten. In de stad is er altijd wel geluid. Auto’s, schreeuwende mensen, muziek, een kerkklok, vuurwerk, sirenes in de verte. Mijn prikkelverwerking was stuk. Dankzij deze noise canceling koptelefoon kon ik toch de rust krijgen zonder te moeten verhuizen naar een onbewoond eiland of klein dorpje in Friesland.

Wandelschoenen

Bewegen is goed. Maar met de moeheid die ik ervoer had ik echt geen zin om te sporten. Toch zette ik er me toe om iedere dag een rondje te wandelen. Ik kreeg al snel blaren van de schoenen die ik had. Dus ik besloot een stel echte wandelschoenen te kopen. Niet van die hoge bergschoenen, want vakantie vieren zou ik voorlopig niet doen. Maar wel goede schoenen met veel ruimte voor de tenen. Goed, ze zien er misschien niet uit, maar ze lopen wel heel lekker!

Badenkaart

Een zwempak had ik al. In het begin kocht ik gewoon iedere keer een kaartje om te zwemmen. Maar na een paar keer besloot ik dat het zwemmen een vaste routine zou gaan worden. Twee keer per week zwemmen. Voor een abonnement was dit te weinig, maar een badenkaart ging prima. Bij veel zwembaden bestaat zoiets: 11 of 12 keer zwemmen voor de prijs van 10. Hij moet wel binnen een jaar gebruikt worden, maar dat lukt mij wel.

Premium lidmaatschap Geocaching.

Na een maandje geocachen wist ik het wel. Dit was een blijvertje! Ik genoot van het wandelen, het zoeken en het avontuur in de buitenlucht. Als gratis lid kun je bij de makkelijke geocaches komen. Maar de wat moeilijkere zijn niet te zien. Omdat deze hobby voor de rest helemaal gratis is besloot ik om dan maar betalend lid te zijn. Ik heb er zeker geen spijt van gehad!

Een boek over burn-out

Er is heel veel informatie over burn-out te vinden op internet. Vaak zijn dit blogs van mensen die ervaringsdeskundige zijn en een coachingspraktijk hebben opgericht. Ze geven een beetje informatie, maar het uiteindelijke doel is dat je wat van ze koopt zodat zij eraan kunnen verdienen. Ik wilde graag informatie, maar ik wilde ook dat het betrouwbaar was. Van mijn psycholoog kreeg ik de tip om ‘Wat burn-out met je doet’ van Pieter Dingemanse te kopen. Voor mij is dit een fijn boek waarin duidelijk staat beschreven wat er nu aan de hand is met mij en welke stappen ik zou kunnen nemen om beter te worden.

 

 

Burn-out: 5 dingen die ik kocht toen ik net een burn-out had.
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.