Anderhalve maand geleden was ik voor het laatst bij de bedrijfsarts. Een nieuwe bedrijfsarts, want mijn werkgever was gefuseerd met een andere werkgever en had bedacht dat het een goed idee was om van bedrijfsarts te wisselen.

Het gesprek met deze bedrijfsarts was verschrikkelijk. Er zijn mensen die niet echt geloven in een burn-out. Die denken dat je zo snel mogelijk weer aan het werk moet omdat je je aanstelt. Het is vervelend om zulk soort mensen te spreken als je in een burn-out zit. Zeker als zo iemand je nieuwe bedrijfsarts is.

Deze man vertelde me dat ik half maart uit de ziektewet moest en weer voor 100% aan de slag moest. Ik werd boos, verdrietig, gefrustreerd, wanhopig kon niet meer goed slapen en was een week van slag. Na gesprekken met o.a. mijn psycholoog en mijn vriend besloot ik mijn eigen plan te trekken. Gewoon door gaan met mijn re-integratieplannen en als het moest die dagen dat ik echt niet kon werken maar onbetaald verlof te nemen. Ik wilde mijn re-integratie en herstel niet laten belemmeren door iemand. Ik wist zelf hoe ziek ik was geweest, waar mijn grenzen lagen en wat er zou gebeuren als ik weer over die grenzen heen zou gaan. Dan maar minder inkomen. Gezondheid is belangrijker.

MAAR.. toen brak die week aan van volledig herstel. En die week viel samen met het sluiten van de scholen. Geen kinderen op school, een hele nieuwe situatie. Mijn plannen om een dag onbetaald verlof te nemen heb ik gelijk gecanceld. Geen kinderen op school betekent dat mijn grootste pijnpunten wegvielen. Ten eerste zijn er een stuk minder prikkels en ten tweede hoefde ik niet meer 21u in 3 dagen te werken maar kon ik het spreiden over de hele week.

En zo werd het onmogelijke mogelijk: de bedrijfsarts, mijn werkgever, de school en ikzelf kwamen op één lijn te liggen. Ik ben uit de ziektewet, ik maak de uren van mijn aanstelling en ik mag mijn tijd zelf indelen en werken op de momenten dat ik dat wil.

Burn-out: weer volledig aan het werk

Burn-out: volledig aan het werk!
Getagd op:        

2 gedachten over “Burn-out: volledig aan het werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.