Dit voorjaar kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Van de een op de andere dag werkte ik niet meer, lag/zat ik op de bank en was er eigenlijk geen reden om naar buiten te gaan.

De psycholoog raadde me aan om leuke dingen te gaan doen. Leuke dingen? Maar wat vond ik eigenlijk leuk? Ik had geen idee. Wat vond ik vroeger leuk om te doen? Schrijven, lezen af en toe een tv programma kijken. Daar kon ik toch geen dagen mee gaan vullen?

Na een paar dagen bankhangen en rondjes lopen in de buurt herinnerde ik me dat ik eens op stap was geweest met een vriendin. Op haar telefoon kon ze zien waar een ‘schat’ lag en die gingen we toen zoeken. Een keer op het station, in de stad en in een bos. Als de schat gevonden was schreef ze haar naam op een blaadje en verstopte ze het weer voor de volgende. Zo’n hobby leek me wel wat. Naar buiten, in beweging máár wel met een doel. Niet iedere dag hetzelfde rondje lopen, maar de omgeving verkennen. Iets wat je prima alleen kan doen én leuk is om af en toe samen te doen.

Ik maakte een account aan op geocaching.com en begon gelijk met zoeken. De eerste cache liet zich moeilijk vinden. Ergens in een heg. Ik had alle reacties van andere gelezen en wist precies wat ik moest zoeken. Toen ik hem eindelijk vond wist ik het. Dit wordt mijn nieuwe hobby.

Sinds die eerste cache heb ik al meer dan 130 caches gevonden. Het geocachen zorgt ervoor dat ik in beweging ben (wandelen/fietsen) en toont me plekken waar ik anders nooit zou komen. Overal liggen deze caches. Dus als ik bij mijn oma ben, bij mijn vriend, op vakantie of op bezoek bij een vriendin kijk ik ook nog even in die app. Ligt hier een geocache in de buurt?

Vandaag vond ik een hele kleine geocache. Zo onder een bankje waar ik wel eens eerder had gezeten. En eentje bij een hek waar ik al eens eerder langsgelopen ben. Heel Nederland ligt er vol mee, en maar een handjevol mensen weet dat. Geweldig toch?

waarom ik begon met geocachen
Waarom ik begon met geocachen..
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.