Van de week vroeg een collega mij of ik extra glutenvrije spullen in huis had, stel dat dit niet meer te koop is vanwege het coronavirus. “Want glutenvrij eten is moeilijk verkrijgbaar dus jij moet extra alert zijn op je noodvoorraad” zei ze.

Toch concludeerde ik vrijdag iets anders. In de supermarkt was de rijst en de pasta (bijna) op. Maar in het glutenvrije schap stonden nog heel veel pakken maispasta. Nederlanders blijven natuurlijk gierig. Ook tijdens het hamsteren hebben ze geen zin om te veel te betalen. Bovendien denken sommige mensen dat glutenvrije pasta niet te eten is. Ik laat ze graag in hun waan.

Van mijn zusje kreeg ik een foto doorgestuurd van lege broodschappen in een supermarkt.  Er lagen nog maar 5 broodjes. Glutenvrij Yam-brood wel te verstaan. Ook sprak ik een kennis die net daarvoor nog boodschappen had gedaan. Het brood was op, maar het glutenvrije brood (voor zijn vrouw met coeliakie) was nog wel verkrijgbaar. En tja, hier hebben mensen misschien wel een realistisch vooroordeel klaar. Want glutenvrij brood moet je niet vrijwillig kopen, hoe je het ook wendt of keert, het blijft een heel slap aftreksel van het echte brood!

Het lijkt er dus op dat mensen met coeliakie een voordeel hebben met dit coronavirus. Naast het feit dat zij een stuk alerter zijn op (kruis)besmetting, zoveel mogelijk voorverpakt kopen en toch altijd de hele dag hun handen al wasten hebben ze ook nog een voordeel in de supermarkt: als alles is uitverkocht blijft dat glutenvrije voedsel nog over.

Glutenvrij én het coronavirus
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.