Zaterdag maakte ik een heerlijke glutenvrije appeltaart! Ik had wat recepten op internet met elkaar vergeleken en daar een nieuw recept van gemaakt die voor mij passend was. Ik deel het recept graag met jullie, het is eenvoudig – met niet al te vreemde ingrediënten!

lekkerste glutenvrije appeltaart

Ingrediënten voor een glutenvrije appeltaart:

  • 300 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel. Bijv. Vrij van Gluten (AH)
  • 200 gr (room)boter
  • 160 gr bruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 4 appels (bijv. Goudreinet of Jonagold)
  • 3 eetlepels kaneel
  • 75 gram rozijnen
  • 50 gram suiker
  • poedersuiker

Materialen

  • springvorm van 26 cm
  • mixer met kneedhaken
  • bakpapier
  • oven

Recept:

  1. Laat alles even op het aanrecht staan zodat het op een kamertemperatuur kan komen.
  2. Doe 300 gr. meel, 200 gr. boter, 160 gr bruine basterdsuiker, een snufje zout en 2/3 van het ei in een grote kom en mix dit met kneedhaken. Kneed het daarna met de hand. Zet het in de koelkast om te rusten.
  3. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes
  4. Doe de appelstukjes, 3 el kaneel, 75 gr rozijnen en 50 gr suiker in een andere kom en roer dit goed.
  5. Zet de oven op 180 graden
  6. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de springvorm in met boter
  7. Gebruik 3/4 van het deeg voor de bodem en de zijkanten van de springvorm
  8. Stort de vulling in de springvorm
  9. Strooi poedersuiker op een schoon aanrecht en druk hier het deeg op plat. Snijdt uit het platte deeg stroken en versier hiermee de bovenkant van de appeltaart
  10. Strijk met vingers of kwast het resterende ei op de bovenkant van de appeltaart.
  11. Bak de appeltaart in 70 minuten op 180 graden

Lekker met zelfgemaakte slagroom! Eet Smakelijk!

Je kunt de glutenvrije appeltaart 3 dagen bewaren in de koelkast.

Heb je liever een tompouce? Hier is een recept voor een glutenvrije tompouce!

Lekkerste glutenvrije appeltaart!
Getagd op:            

Eén gedachte over “Lekkerste glutenvrije appeltaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.