In de winkel liggen allemaal heerlijke pepernoten met smaakjes. Pepernoten met karamel, chocola, truffel en pindakaassmaak. In Haarlem zitten zelfs twee pepernotenwinkels op een steenworpafstand van elkaar. Maar helaas zijn er voor de glutenvrije pepernotenliefhebbers niet zoveel soorten te verkrijgen: alleen pepernoten met en zonder chocola.

Tijd om daar verandering in te brengen! Daarom ben ik met mijn nichtje de keuken in gedoken en hebben we met behulp van Peak’s Speculaas & kruidnoten mix een paar heerlijke variaties bedacht!

Recept:

  1. Maak het pepernotendeeg (bijvoorbeeld van Peak’s Speculaas & kruidnoten mix) zoals op de verpakking staat. Deel het vervolgens in 6 delen.
  2. Voeg aan ieder deel een andere smaak toe. Voorbeelden van smaken kunnen zijn:
    • 2 eetlepels pure hagelslag
    • 1 eetlepel pure hagelslag en 1 eetlepel gehakte rozijnen
    • 2 eetlepels pindakaas
    • 2 eetlepels kokosrasp
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 1 eetlepel kaneel
  3. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
  4. Rol met je handen kleine pepernoten en laat ze in de oven (volgens de verpakking) bakken.

Zelfgemaakte pepernoten zijn altijd lekker! Vooral deze verschillende smaken. Trouwens, voor de avonturiers onder ons heb ik als afsluiter nog een hele bijzondere smaak: 1 eetlepel Italiaanse kruiden en 2 eetlepels geraspte kaas. Een heel bijzondere combi met pepernoten!

 

Recept: Glutenvrije pepernoten met variatie
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.