Vorige week hoorde ik via via over Engelse drop bij de Action zonder gluten. Als je thuis bent in de glutenvrije wereld dan weet je dat Engelse drop een van de weinige producten is die niet glutenvrij te koop of zelf te maken is. Dus nieuwsgierig kocht ik een zakje drop.

Toch zat het me niet helemaal lekker en besloot ik de fabrikant te mailen. Klopt dit wel? Engelse drop is nooit zonder gluten, en nu ineens wel. Het zou zo maar kunnen dat de ingrediënten op de verpakking verkeerd zijn. Een woordje weglaten bij de lijst van ingrediënten kan een groot gevolg hebben voor mensen met een voedingsintolerantie of allergie!

Na een aantal dagen van intern beraad, protocollen checken en weet-ik-niet-wat-nog-meer kwam het gisteren naar buiten. Er zat inderdaad gluten in deze verpakking.

Dus lieve mensen met coeliakie of mensen die op een andere manier overgevoelig zijn voor tarwe of gluten: Heb je de Klene mix van Engelse drop, zoete drop en dropfruit (400 gram) bij de Action gekocht met de houdbaarheidsdatum 09/2020 en 10/2020? Eet de dropjes niet op maar kijk even op www.klene.nl

En note to myself: als er iets te mooi is om waar te zijn, ook op glutengebied, dan is het waarschijnlijk te mooi om waar te zijn. Glutenvrije Engelse drop? Ik trap er de komende 10 jaar niet meer in!

Verkeerde ingrediënten
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.