Als je een afspraak maakt voor een Coronatest zit je van het ene op het andere moment in quarantaine. Het is de bedoeling dat je thuis blijft totdat je de testuitslag hebt. Het leek mij heerlijk om even thuis te blijven en niet te hoeven werken, totdat het me ineens overkwam. Ik voelde me zelfs even van slag! Gelukkig kon ik een paar uur later al getest worden en was mijn uitslag er na 25 uur. Maar niet iedereen heeft dit geluk.

10 dingen die je kunt doen in quarantaine

10 dingen die je kunt doen in quarantaine.

Verveel je je? Blijf je 10x per uur je telefoon checken en komt er niets uit je handen? Deze 10 dingen zou je kunnen gaan doen!

1. Beweeg

Ook in quarantaine is het goed om dagelijkst te bewegen. Loop een paar keer per dag de trap op en neer (bij gebrek aan trap kun je ook een keukentrapje gebruiken. Ik liep zelf 3×30 keer het keukentrapje van Ikea op en neer.) Er zijn ook work-outs via youtube beschikbaar. Ik ben zelf fan van de work-outs van optimavita en Walk a Mile.

2. Maak de keukenkastjes schoon

Waarom je tijd niet nuttig besteden en al je zenuwen voor de uitslag of frustratie over je quarantaine gebruiken om de keukenkastjes een beurt te geven?

3. Lap de ramen

Het stond in de mail van de GGD. Je mag nog wel in je eigen tuin / op je eigen balkon komen tijdens de quarantaine. Dus ramen lappen is dan een fijn klusje. Het voelt als spijbelen omdat je even buiten bezig bent. Vergeet de ruiten aan de binnenkant niet.

4. Schoon je telefoon op

Echt zo’n klusje waar je anders niet aan toe komt. Bijkomend voordeel is dat je je telefoon binnen handbereik hebt, stel dat de uitslag binnen komt!

5. Reorganiseer je computer

Misschien zijn jullie super georganiseerd, maar mijn computer is vaak een bende. Ik maak snel even een document aan en zet het voor gemak op het bureaublad of in de map documenten. Af en toe is het fijn om alles weer een beetje te organiseren. Pluspunten krijg je voor het binnenhalen van de foto’s van je telefoon en het georganiseerd neerzetten op je computer.

6. Maak je deuren en deurposten schoon

Wees eens eerlijk, heb je ooit de deuren en deurposten van je huis schoongemaakt? Ik zag ze poetsen bij ‘een huis vol’ en dacht: doen mensen dat? Echt een klusje als je alle andere klussen al lang hebt gedaan!

7. Maak en schrijf een kaartje

Goed, je kunt ze niet posten. Maar wel maken, schrijven en een postzegel erop plakken. Bij gebrek aan echte postzegels kan je ook een code bij PostNL kopen en die erop schrijven. Zodra het weer mag kun jij je eerste vrijheidsrondje buiten lopen naar de brievenbus.

8. Kook/bak iets lekkers met de ingrediënten die je in huis hebt

Wat heb je in huis? Google een paar ingrediënten die je in de (koel)kast hebt liggen. Wie weet komt er een heerlijk recept tegen!

9. Verras iemand met een telefoontje

Voor telefoneren heb je nu alle tijd! Ken je mensen die wat ouder zijn en wellicht eenzaam thuis zitten of heb je je vrienden en familie al tijden niet meer gesproken? Bel ze even op voor een leuk gesprekje! De tijd vliegt op.

10. Wees creatief

Heb je nog breipennen en wol liggen, behangplaksel en oude kranten, hout en schroeven of verf en canvas? Wat je ook in huis hebt, wees creatief! Door even lekker met je handen te werken maak je je hoofd leeg. Een creatief brei voelt zoveel fijner dan ééntje die verdoofd is door Netflix of doelloos scrollen op social media.

10 dingen die je kunt doen in quarantaine
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.