Drie alternatieven voor het enorme folderpakket

Haarlem is één van de steden waar je een ja-sticker op je brievenbus moet plakken om folders te krijgen. Nu had ik al een nee-ja sticker op de bus en kreeg ik al weinig folders in de bus. Af en toe krijg ik wel folders van overijverige flyeraars die denken dat ik met mijn nee-ja sticker wel geïnteresseerd ben in meubels, schoonheidsbehandelingen of pizza. Maar dit zijn misschien 2 folders in de maand, dus al die andere honderden folders loop ik mis.

Ooit kreeg ik ze wel. Ik merkte dat ik ze liever liet liggen in mijn brievenbus dan ze mee om hoog te zeulen naar mijn appartement. En na een maand bracht ik de folders dan naar de papierbak. Het plastic eromheen ging natuurlijk netjes in de plasticbak ernaast.

Maar ja, het is wel een beetje zonde van die folders. Dus ik vroeg een sticker van de gemeente aan en het leeuwendeel van de folders kwam niet meer binnen. Dat betekent dat ik ook weinig beïnvloed word met mijn koopgedrag. Ik koop wat ik wil kopen, op het moment dat dit nodig is en bij de winkel waar ik toevallig ben. Dit is hoogstwaarschijnlijk niet de goedkoopste manier om te leven.

1.Voordeelmuis

Dus begon ik voor producten die wat duurder zijn op zoek te gaan naar aanbiedingen via www.voordeelmuis.nl. Ik weet het, de site ziet er niet uit. Maar hij werkt prima! Op het moment dat mijn tandpasta, wasmiddel of maandverband op is, is het meestal wel ergens in de aanbieding. En voordeelmuis kan mij dan precies vertellen waar dat is.

2. Kies je folders

Van de week las ik over een andere website die handig is, als het gaat om folders: www.kiesjefolders.nl. Op deze website kies je minimaal 5 folders uit die je graag wilt ontvangen. Die worden dan gratis bezorgd. Fijn he! Niet meer al die 30 folders doorploegen op zoek naar die ene folder van de supermarkt om de hoek, maar alleen de folders die er toe doen ontvangen. Had ik al gezegd dat het gratis was? Ik heb me gelijk maar aangemeld vandaag.

3. In de winkel zelf

Tot slot liggen er vaak bij de winkels zelf ook folders. Soms bij de ingang of bij de kassa. Die neem ik wel eens mee. En in de winkel zelf let ik natuurlijk wel op de aanbiedingen. Dus als er zo’n felgekleurd bordje bij de wortels staat dan neem ik die mee in plaats van de broccoli.

Eén reactie

  1. Pingback: Hamsteren of toch niet? ⋆ met/ zonder PEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.