Ik woon in een oud appartement, met een oude thermostaat. Ergens rond het jaar 2000 hebben ze cv aangelegd in deze appartementen en een thermostaat opgehangen in ieder appartement. Die van mij is sindsdien niet meer vervangen.

Al jaren bedenk ik me iedere winter dat ik er wat aan moet laten doen. Hij klopt namelijk niet echt. Als ik hem op 15 graden zet, wordt het ergens tussen de 19 en de 21 graden in huis. Ik kan hem alleen op gehoor draaien, als ik een tik hoor dan is dat de actuele temperatuur. Maar ieder jaar ging de winter weer voorbij voordat ik er erg in had.

Dit jaar ben ik wat meer thuis. Ik erger me er meer aan én ik heb tijd om een reparateur in huis te ontvangen. Dus – gaan met die banaan- heb ik de woningbouw gebeld en kwam er gisteren een mannetje die mijn thermostaat er vakkundig afschroefde en er een nieuwe opzette. Zo eentje die ook aangeeft hoeveel graden het nu is en hoeveel graden jij wilt dat het gaat worden.

Leuk speeltje. Maar waarom zit ik dit nu te typen onder een dekentje? Nou, ik merkte een paar uur later dat de radiator koud was. Ik zette de thermostaat wat hoger en werd weer afgeleid. Maar toen ik een paar uur later weer aan die radiator voelde merkte ik dat hij nog steeds koud was. Op de een of andere manier werkt deze thermostaat niet.

Gelukkig was het warm in huis toen die werd vervangen. En 24u zonder verwarming blijkt dus nog best te doen als het buiten 6 graden is. Alle ramen en schuifjes zijn dicht en het is nu 18C in huis. Het zal waarschijnlijk nog wel even zakken voordat de reparateur weer terug is vanmiddag. Maar tot die tijd heb ik nog wel wat op mijn lijstje staan: bieb, boodschappen en stofzuigen. Van bewegen krijg je het weer warm én het is vast heel goed voor het milieu om af en toe een dagje zonder verwarming te doen!

Van onder een dekentje
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.