De laatste dag van de vakantie, en ik smelt. De afgelopen 5 weken heb ik genoten van mijn vrijheid. De eerste week heb ik vooral de tijd genomen om mijn huis op te ruimen. Zijn er meer leerkrachten die dat zo doen? 5x per jaar doe ik een grote schoonmaak.  Dingen zoals de bestekla, ramen, boekenkast etc komen dan aan de beurt. Niet geheel toevallig vindt dit altijd plaats in de vakantie. De herfst-, kerst-, voorjaars-, mei- en zomervakantie lenen zich daar prima voor.

De andere vier weken heb ik doorgebracht bij mijn vriend in Friesland. Nou, niet de gehele vier weken in Friesland want we gingen ook nog op vakantie in een ander provincie. In ieder geval waren het Vier Rustige Weken buiten de randstad. Ik heb de drukte totaal niet gemist.

Nu ben ik weer thuis. Want morgen begin ik weer met werken. Ja, de kinderen uit regio Noord gaan volgende week weer naar school maar de meeste leerkrachten zijn in de zomervakantie ook wel een week bezig met de voorbereiding van het lokaal en het jaarprogramma. In een kleuterklas is dit vooral heel veel fysiek werk. Alle kasten worden weer eens afgestoft en alle spelletjes gaan door de handen. Kleding uit de huishoek wordt gewassen, uitgezocht en zo nodig wordt er hier en daar met naald en draad een gat gedicht. De klas wordt zo optimaal mogelijk ingedeeld, de stoelen voorzien van naamstickers en alle knutselspullen worden uitgezocht en uitgedund. De bestelling van het nieuwe jaar wordt uitgepakt en krijgt een plaatsje in het magazijn. Oh, dat magazijn waar het altijd een troep is en waar nu de perfecte tijd voor is om het op te ruimen. Een stofdoek over de vensterbank, nieuwe plantjes in de potjes en de klassenmap krijgt een update. Vervolgens wordt er in grote lijnen een plan gemaakt voor dit schooljaar om daarna de plannen voor de eerste periode alvast gedetailleerd in te kleuren.

Dat begint allemaal morgen. Vandaag is nog een mogelijkheid tot uitrusten en relaxen. Inmiddels is de temperatuur in mijn appartement opgelopen tot hoger dan wat het buiten zou zijn volgens mijn weer-app. Er gaat dus iets fout met mijn klimaatbeheersing. Zo maar op mijn balkon met mijn voeten in een badje met koud water genieten van mijn laatste avond vakantie!

Ik smelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.